Telefon: 94/594144 | Email: somogyi@kormend.hu

Szülőknek szóló tájékoztató a járványt megelőző intézkedésekről


Tisztelt Szülők!

A most kezdődő tanév újdonsága egy olyan közegészségügyi intézkedési terv, amely az iskolák biztonságos látogatását teszi lehetővé a jelenlegi járványügyi helyzetben. Ez a terv tartalmazza a tisztasági követelményeket, a távolságtartás, a személyes érintkezés legfontosabb szabályait. Mindez az Önök családja érdekét is szolgálja, bár tapasztaljuk mindannyian, hogy ez plusz odafigyelést, felelős gondolkodást feltételez. Ezek betartatása kellő tapintatot igényel, hisz nem veszíthetjük szem elől: a gyerekeknek szükségük van most is-az egészségügyi óvintézkedések közt- a játékra, a szabad mozgásra, a közösségi életre, s nem élhetnek félelemben.
Mit kérünk Önöktől?
1.    Iskolánkat egészséges, tüneteket nem mutató tanulók látogathatják. Betegség esetén orvoshoz kell vinni a gyermeküket. Ha a gyermeküknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van, értesítsék azonnal az osztályfőnököt vagy az intézményvezetőt. 
2.    A tanítási órákon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező.
3.    A szabadtéri foglalkozások száma megnő, ezért a gyerekek ruházatánál vegyék figyelembe az időjárási viszonyokat.
4.    A higiéniai szabályok miatt fontos az iskolába érkezéskor, de később is többször a szappanos kézmosás vagy kézfertőtlenítés. Ahhoz, hogy ez jól működjön, folyamatosan figyelemre, a gyerekeket segítő felnőtt-magatartásra van szükség.
5.    Az Önök személyes megjelenését is korlátoznunk kell. Így csak az iskola bejáratáig kísérjék gyermeküket, a szükséges kapcsolattartás az intézményvezetővel, a tanárokkal, az iskola dolgozóival KRÉTA üzenetekben, emailben vagy telefonon történjék. Amennyiben feltétlenül szükséges a személyes ügyintézés, akkor kérjük Önöket a maszk viselésére.

Kérjük Önöket, hogy hiteles forrásokból tájékozódjanak, e mellett  kövessék iskolánk honlapját és a KRÉTA üzenetküldő rendszerben megosztott információkat.

Mindannyiunknak nyugodt, biztonságos és eredményes tanévet kívánunk! Előre köszönjük az együttműködésüket!
                                                   

                                                    Fazekasné Mittli Piroska intézményvezető 
                                                          és iskolánk tantestülete
Körmend, 2020. augusztus 25.

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Archívum