Telefon: 94/594144 | Email: somogyi@kormend.hu

SOMOGYI ’ 45  –  A  SOMOGYIS  SPORT  JUBILEUMI  ÜNNEPE  


2019 december 20.-án az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola Somogyi Béla Tagiskolájának 45. évfordulója tiszteletére sportos tortát nyújtott át tanulóinak az iskola testnevelési munkaközössége.

Először a tanulók által gyakorolt sportágak mutatkoztak be : labdarúgás, kick boksz, birkózás, vívás, torna, kosárlabda . / úszás sportról a helyszín miatt csak említést tettek / A sportoló tanulók bemutatták tudásukat társaiknak, versenydrukk nélkül, felszabadultan tehették ezt.

Ezután megfordult az időkerék: a jelent a múlt követte. Az elmúlt 45 év legkiemelkedőbb eredményt elérő sportolóit és sportedzőit idézték meg. Készült ügyes diákkezek által egy mini kiállítás, ahol összesen 26 olyan sportoló tanulóját és edzőjét ismerhetjük meg az intézménynek, akik a sport legmagasabb csúcsára is elértek, büszkeséget szerezve ezzel nemcsak az iskolának, hanem városuknak és a megyének is. Közülük 11- en megjelentek a helyszínen – a Sportcsarnokban is – és bemutatás után élménybeszámoló keretében válaszoltak a lelátón helyet foglaló sok-sok tanuló kérdésére. Ezek a fiatalok igazi PÉLDAKÉPEK, mert címeres mez ide, bajnoki cím, vagy éppen külföldi siker, vagy remek utánpótlásedzői eredmények oda, az iskola volt sportoló diákjai megmaradtak ugyanolyan szerénynek, életvidámnak, és tiszta embernek, aminek segítségével idáig jutottak.

Az iskola minden diákja és nevelője köszöni a 45 év összes SPORTEMBERÉNEK a közös élményeket, mai diákjainknak pont erre az útravalóra van a legnagyobb szükségük.

 

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Archívum