Telefon: 94/594144 | Email: somogyi@kormend.hu

Simon István tagintézmény-vezető úr tanévnyitó beszéde


Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

Ismét elérkezett egy új tanév, reményeink és terveink szerint egy olyan tanév, ami az ismert nehézségek ellenére is tartalmas, számotokra gyerekek, pedig  sok örömöt, és eredményt jelentő időszak lesz. Az új tanév alkalmából elsőként szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik az előző tanévben segítették és támogatták munkánkat. Szeretném megköszönni a segítő együttműködést a Szombathelyi Tankerületi Központ munkatársainak, Körmend Város polgármesterének, Bebes István Úrnak, Tóth Gábor képviselő Úrnak, az Intézményi Tanács önkormányzati delegáltjának, az Olcsai iskola vezetésének és munkatársainak, Szülői szervezetünk tagjainak és a Somogyi iskola szülői közösségének, valamennyi munkatársamnak és természetesen minden támogatónknak.

Mint azt mindenki tudja, új, eddig senki számára nem tapasztalt körülmények közepette kezdjük meg az idei tanévet. Mindannyian örülünk, hogy az iskola hagyományos keretek között nyithatta meg kapuit. Újra együtt lehetnek az osztályok, a nevelőtestület, és Ti, gyerekek, ismét találkozhattok osztálytársaitokkal, barátaitokkal. Ez nagyszerű, de egyben felelősségteljes magatartást kíván meg valamennyiünktől. Bár a vírushelyzet alakulása a növekvő számadatok ellenére még mindig kedvező hazánkban, ez nem azt jelenti, hogy minden úgy folytatódhat, mint eddig. Azt szeretnénk, ha minden tanítványunk, munkatársunk és a szülők is biztonságban érezhessék magukat.  Ehhez számos szabályt, elővigyázatosságot és óvintézkedést kell mostantól betartanunk és akkor együtt, közösen sikerülni fog.

Tisztelt Szülők! Az iskolavezetés és intézményünk valamennyi dolgozója nevében mondhatom, mindent megtettünk és megteszünk annak érdekében, hogy gyermekeiket nyugodtan engedhessék el iskolába. Intézményünk az EMMI által rendelkezésre bocsájtott intézkedési terv alapján kidolgozta az iskola belső biztonsági protokolját, melyet következetesen betartunk és betartatunk. A biztonság megőrzése azonban közös felelősségünk. Hangsúlyozottan kérek mindenkit, hogy beteg gyermeket – legyen az bármilyen jellegű –  ne engedjenek iskolába, forduljanak haladéktalanul orvoshoz! Kérjük, az iskolát csak nagyon indokolt esetben látogassák, viseljenek maszkot, egyéb esetben az iskola épülete előtt várakozzanak! Megértésüket köszönjük.

Kedves Gyerekek! A remélhetőleg tartalmas és vidám iskolai élet mostantól számos új kötöttséget, számotokra is betartandó biztonsági előírást is jelent egyúttal. Amire figyelned kell, arról az évnyitó utáni osztályfőnöki órán részletes tájékoztatást fogsz kapni osztályfőnöködtől. Kérlek benneteket, nagyon alaposan figyeljétek meg, amit tanáraitok kérnek Tőletek, mert ezek betartása a Ti érdeketeket is szolgálja.

Néhány szót szeretnék szólni a digitális oktatás bevezetése óta eltelt időszakról. Sajnos a kialakult helyzet számos tervezett programunkat, rendezvényünket keresztül húzta. A korlátozó intézkedések enyhítése azonban lehetővé tette, hogy a nyár folyamán a Bringásvándor tábor keretében 14 diákunk egy fantasztikus hetet töltsön a felső-Tisza vidék semmihez sem fogható, gyönyörű tájain. Köszönöm Szájerné Csóbor Katalin tanárnőnek, hogy segítségemre volt a lebonyolításban. Idén a második  alkalommal megrendezésre kerülő Erdei Gyalogos Vándortábor programjain két diákunk  vett rész, melynek során a Zselic vidékén barangolhattak.

Néhány személyi változásról is szeretnék beszámolni. Ettől a tanévtől Czene Kristóf tanító kezdi meg iskolánkban pedagógusi pályáját. Kristóf nálunk töltötte pedagógiai gyakorlatát és örülünk, hogy sorainkban tudhatjuk. Magyar Dóra tanárnő táppénzes állományba kényszerült, így várhatóan egy hónapig helyettesítéssel oldjuk meg  feladatait. Visszatéréséig Biczó Beáta tanárnő látja el az osztályfőnöki teendőket, angol óráit pedig Potyondy Adrienn óraadóként, valamint az Olcsai iskolából Tóth Gyöngyi és Márton Georgina tanárnők látják el. Fodorné Greskó Erzsébet tanítónő nyugálományba vonult, így a 2.a osztály osztályfőnöki feladatait Vargáné Németh Bernadett tanítónő fogja ellátni. Valamennyi új kollégánknak kívánom, hogy érezzék magukat jól közösségünkben. Fodorné Greskó Erzsébet tanárnőnek az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyugállományba vonulása alkalmából a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozta. Tanárnőnek szívből gratulálunk és további életéhez jó erőt, egészséget és boldogságot kívánunk.

Természetesen az évkezdés alkalmával nem feledkezhetünk meg egyik legfontosabb feladatunkról, a tanulásról sem. Ehhez mind a technikai, tárgyi és személyi feltételek adottak.

Kedves Diákok! Sajnos véget ért a nyári szünet, újra szólít benneteket a csengő, újra várnak benneteket a tanórák, a felelések, várnak benneteket tanítóitok. A sikerekért viszont Ti tehettek a legtöbbet. Kérünk benneteket, vegyétek nagyon komolyan a tanulást, készüljetek lelkiismeretesen az órákra. Szeretnénk, ha mindannyian a képességeiteknek megfelelő eredményt érnétek el. Külön kell köszöntenem új családtagjainkat, a leendő kis elsősöket és szüleiket. Köszönjük, hogy minket választottak, örülünk, hogy megtiszteltek bizalmukkal, melynek köszönhetően ebben a tanévben két első osztály indítására nyílt lehetőségünk.

Kedves Elsősök! Bizonyára most némi szorongással ültök új osztálytársaitok mellett, izgatottan várjátok a rátok váró semmihez sem hasonlító iskolai élményeket, feladatotokat. Szeretnénk, ha hamar úgy éreznétek, jó ide járni, jó itt lenni. Legyetek vidámak, és figyeljetek a tanító nénikre, ők mindenben segítenek nektek. Egy kis ajándékkal is kedveskedünk Nektek, melyet az osztályfőnököktől vehettek át.

Kedves Szülők! Köszönjük, hogy az elmúlt évben támogatták, segítették munkánkat az iskolai programok és nem utolsó sorban a digitális oktatás alkalmával. Számunkra ez a segítség felbecsülhetetlen volt. Szeretnénk ha kitartásuk, lelkesedésük megmaradna, idén is várjuk támogató együttműködésüket, hiszen rengeteg tanulmányi, sport és szabadidős programunk csak ennek a hathatós támogatásnak köszönhetően valósulhat meg.

Végezetül kívánok mindenkinek egy sikeres, nyugodt és biztonságos új tanévet, remélem és kívánom, hogy ez a tanév mindenkinek a tervei szerint alakuljon! Ezzel a 2020/21-es tanévet megnyitom.

 

Simon István

tagintézmény-vezető

 

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Archívum