Telefon: 94/594144 | Email: somogyi@kormend.hu

„Okoskütyük a mindennapokban” informatika verseny


A Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Vas megye felső tagozatos általános iskolás tanulói számára meghirdette a III. Béla Megyei Informatikai Versenyt. Téma: “Okoskütyük a mindennapokban”. A verseny célja: modern informatikai ismeretek iránti érdeklődés felkeltése és annak minél szélesebb és mélyebb megismertetése.

Tagiskolánkat Agg Patrik, 8.a; Simon Bence, 8.b; Varga Bálint, 8.a osztályos tanulók képviselték.

A 16 nevezett csapat jó hangulatú, számos érdekességet felvonultató verseny feladatait oldotta meg. Már a verseny kezdetén a csapatok nevének meghatározása is QR-kód beolvasásával történt. A többfordulós versenyen többek között Puzzle összeállítását, virtuális számítógép összeszerelését, automatizálási technikusok által készített robotok programozását, könyvtárismereti feladatok megoldását végezték el a csapatok asztali és mobil eszközökön. A szünetben logikai rejtvényeket fejtettek meg a tanulók.

A verseny második fordulójára egy későbbi időpontban kerül sor. A tanulók saját címükre elméleti teszt feladatsor linkjét kapják meg. A teszt kitöltése után alakul ki a végső sorrend.

A két forduló együttes eredményét a későbbiekben ismertetik a versenyszervezők.

Fotónk a szentgotthárdi cisztercita templom mögötti parkban készült a verseny után.

 

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Archívum