Telefon: 94/594144 | Email: somogyi@kormend.hu

Közösen sportoltunk


Sportnap az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolában és Somogyi Béla Tagiskolájában

 

Új kezdeményezés keretében – hagyományteremtő szándékkal – december 15-én 625 diákot megmozgató rendezvényre került sor a két intézmény falai között. Megrendezése kettős célt szolgált: az egészséges életmódra nevelés erősítését és a közösségépítést.

A rendezvény témájául nem véletlenül választottuk a sportot. A testmozgás szeretetére és az egészséges életmódra nevelés régtől fogva fontos értékek és törekvések mindkét intézmény számára. Sportolni jó. De sportolni öröm is: azok számára, akik csapatként, együtt dolgozva érnek el sikert; és azok számára, akik a lelátókon ülve értük izgulnak és velük ünnepelnek.

A sportcsarnokban az intézményvezető asszony és a tagintézmény-vezető úr ünnepélyes megnyitója után 1 perces néma felállással emlékeztünk Papp István tanár úrra. Ezt követte a 8. osztályos lányok step-aerobik bemutatója, ami megalapozta a jó hangulatot. Majd az 5. osztályos lányok vezényletével vidám, közös bemelegítés zajlott.

Ezután a harmadikosok váltóversennyel, a negyedikesek vizes játékokkal, a hetedikesek pedig zsinórlabdával kezdték a délelőttöt, a legkisebb és legidősebb társaik szurkolásától kísérve. Mindeközben az ötödik és hatodik évfolyam diákjai a saját tantermeikbe visszatérve sporttémájú totót oldottak meg, majd plakátot terveztek és készítettek.

A sportnap minden diákot a csarnokba szólító eseményei közé tartozott a nagyon látványos és szórakoztató kosárlabda-bemutató. Jól felkészült kisdiákjaink bizonyították, hogy városunknak nem kell aggódnia a kosárlabdacsapat utánpótlása miatt. A sportág, ahogy eddig, úgy ezután is okot ad majd Körmendnek a büszkeségre – ha az olcsais is somogyis tanulókon múlik. Zárásként nívós labdarúgás-bemutatót láthattunk, valamint sor került a résztvevők jutalmazására.

A nap végén a plakátokból kiállítást szerveztünk, hogy az osztályok bemutathassák a műveiket, ugyanakkor láthassák egymás munkáit is.

Intézményeink első nagy közös rendezvénye mindkét iskola diákságát mozgósította. A jó hangulatú délelőtt megerősítette azt a törekvésünket, hogy a közös sportnap megrendezésével hagyományt teremtsünk, és bízunk abban is, hogy a sportnap egy hasonló programokat tartogató út első állomása volt.

 

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Archívum