Telefon: 94/594144 | Email: somogyi@kormend.hu

KÓDOLÁS HETE


Iskolánkban először csatlakoztunk a Kódolás hete (Code week) rendezvénysorozatához. Az Európai Programozási Hét önkéntesek által működtetett, alulról szerveződő kezdeményezés. A programozással bizonyítjuk, hogy többre is képesek vagyunk annál, mint hogy csak fogyasztói legyünk a digitális tartalmaknak. Magunk is alkothatunk játékokat, irányíthatunk robotokat.

Idén a kódolás (két) hete október 10-25. között zajlik. A foglalkozások célja, hogy a tanulók megismerkedjenek a kódolással.

Az ötödik és hatodik évfolyamosok informatika szakkörönén első héten társasjáték formájában minél több tárgy megszerzése volt a feladat. A játékhoz a CodyRoby játék kártyáit használtuk. A második héten az idén megvásárolt padlórobotokkal saját készítésű játékpályán versengtünk. A csapatok most is a lehető legtöbb tárgyat gyűjtötték össze.

A tanulók örömmel vetették bele magukat a kódok elkészítésébe. A programozás során megtanultuk a számítógépes gondolkodást, fejlődött kreativitásunk. A csapatmunka során megéltük a közös siker örömét.

Fotóink a vidám hangulatú foglalkozásokon készültek.

Tanulóink nevében is köszönjük a Szombathelyi Tankerületi Központ anyagi támogatását, amely lehetővé tette a padlórobotok beszerzését.

Hajmási Katalin, szakkörvezető

 

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Archívum