Telefon: 94/594144 | Email: somogyi@kormend.hu

Német nyelv

A nyelv tanításának és tanulásának alapvető célja a használható nyelvtudás megszerzése. A hangsúlyt a hatékony kommunikáció képességére és nem a passzív tudásra helyezzük.
Ezért olyan tankönyveket választunk, amelyek témáikkal, szókincsükkel, a hallás utáni megértésre, utasításokra épülő feladataikkal a gyerekek tevékenységét, a beszédértést segítik. A színes fotók nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szerepet is betöltenek, szóbeli nyelvvizsgák képleírásos feladataihoz is jól szolgálnak.

Mivel a használható nyelvtudás megszerzése a célunk, évente több alkalommal is szervezünk 1 és 2 napos kirándulásokat Ausztriába, illetve egy hetes táborban (Lackenhof) is kipróbálhatták már tanulóink német nyelvtudásukat.

A bécsi kirándulások során nemcsak az adventi fényekben pompázó fővárost csodálhatják meg diákjaink. Rendszeresen visszük tanítványainkat a Természettudományi Múzeumba (Naturhistorisches Museum), ahol pl. az eredeti Villendorfi Venus szobrocskát láthatják gyermekeink, vagy a Képzőművészeti Múzeumba (Kunsthistorisches Museum), ahol a mi Munkácsy Mihályunk által festett mennyezeti freskót csodálhatják meg számos egyéb értékes látnivaló között. Bécs más látványosságait – Schönbrunn, Stephansdom, Graben, Kärtnerstraße, Rathaus,ChristKindlmarkt – is megismerhetik tanulóink. A Práter vagy a Fertő-tó melletti Märchenpark, mesepark játékos, örömteli hétvégi kirándulások célpontjai. Sok élményt nyújtanak Graz nevezetességei, Karintia tartomány tájai, Klagenfurtban a Landeshaus, a Neuer Platz, MINIMUNDUS makettjei és a Wörthi – tó szépsége.

Iskolánkban lehetőség nyílik a különösen tehetséges tanulók nyelvvizsgára történő felkészítése. 1993 óta tesznek tanítványaink német nyelvből alapfokú szóbeli nyelvvizsgát.

Részt veszünk tanulmányi versenyeken, országos levelező vetélkedőkön.

Nyelvi labor, informatikai tantermek, képzett, felkészült tanárok segítik a tanulókat az idegen nyelv sikeres elsajátításában.

Célunk tehát, hogy a nyelvi órákon a tanulás-tanítási folyamat és annak eredménye pozitív legyen, tanulóink kompetensé váljanak az idegen nyelvhasználat, a beszéd területén.

Archívum