Telefon: 94/594144 | Email: somogyi@kormend.hu

ECDL vizsgaközpont

VAS 225 sz. ECDL vizsgaközpont

9900 KÖRMEND, THÖKÖLY U. 29.
Tel.: (94) 594 – 187, FAX: (94) 594-188

e-mail: somogyi@kormend.hu

A vizsgaközpont vezetője:

Jámbori Tamás
jamtamas@t-online.hu

A VAS225.sz. ECDL vizsgaközpont több mint egy évtizede működik a Somogyi Béla Általános Iskolában. Iskolánk mindig nagy gondot fordított a számítástechnika, az informatika oktatására. 1992-ben, az akkori kollégium csökkenő létszáma miatt felszabaduló termekből alakítottuk első számítástechnikai szaktantermünket, jelenleg már 3 található az intézmény falai között. Kiegészülve a könyvtár, az előadó szaktantermek, nyelvi labor, illetve több osztályterem gépparkjával, projektorokkal, aktív táblákkal a legkorszerűbb körülményeket tudjuk biztosítani az oktatás számára.

Ezért is csatlakoztunk nagyon korán a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ECDL vizsgarendszeréhez. Így lehetőség nyílik tanulóink, illetve bárki érdeklődő, tudását megmérettetni vágyó jelölt számára, hogy a megszerzett ismeretekről nemzetközi mércével mérhető bizonyítékot kapjon. A középiskolára való felkészülés, illetve az általános iskolában megszerzett tananyaghoz kapcsolódóan legnépszerűbb a 4 modulos ECDL START vizsga, ahol az operációs rendszer használatából, szövegszerkesztési, internet használói, valamint prezentáció-készítés vagy táblázatkezelés témakörökből mérettetnek meg a jelentkezők.

Végzőseink szép számmal élnek is a lehetőséggel és az ismereteiket bizonyítvány formájában is elismerve keresik fel a középiskolákat. Többen visszatérnek azonban közülük, akár nyári, nyár végi programként, hogy a START bizonyítványukat 7 modulos FULL bizonyítvánnyá egészítsék ki, beszámolva az adatbázis-kezelési illetve az elméleti ismereteikből is.

Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a város oktatási intézményeivel, amit a képzésben részt vevő általános iskolák és a középiskolák vizsgázóinak létszáma, bizalma is jelez.

Felnőttek számára is nyitottak vagyunk természetesen, több körmendi intézmény, önkormányzat, bankok, irodák dolgozója szerezte meg központunkban a munkakör betöltéséhez szükséges ECDL bizonyítványt, pályázati úton elnyert képzések zárásaként is rendszeresen biztosítunk megmérettetési lehetőséget az érdeklődők számára.

Vizsgára jelentkezni, illetve információt szerezni az iskola titkárságán (Körmend, Thököly u. 29/a), e-mailben: a somogyi@kormend.hu, illetve Jámbori Tamás vizsgaközpont-vezetőnél lehet a 30/9898-374-es telefon számon, illetve a jamtamas@t-online.hu e-mail címen lehet.

Archívum