Telefon: 94/594144 | Email: somogyi@kormend.hu

Bringásvándor tábor 2020


Hagyományosnak mondható kerékpáros vándortáborban vett részt iskolánk 13 tanulója 2 nevelő, Simon István tagintézményvezető és Szájerné Csóbor Katalin tanárnő vezetésével július 28 – tól augusztus 3 – ig kiváló időjárási viszonyok között.

Ezen a nyáron a Felső-Tisza-vidék volt az úticél, melynek takaros kis falvaiban, városaiban számos különlegesség várta a táborozókat. Elbűvölő templomok, csodaszép kastélyok, mezők, erdők vannak az útvonalon Fehérgyarmattól Vásárosnaményen keresztül Kisvárdáig, összesen 241 km – en keresztül.

A táborozók megismerték a Szatmár, a Bereg, a Bodrogköz és a Rétköz természeti és néprajzi értékeit, felkeresték a tájegység irodalomtörténeti emlékhelyeit, fürödtek a Túrban és a Tiszában, sétahajózáson vettek részt, komppal keltek át a Tiszán, szórakoztató versenyeken mérték össze tudásukat. Remek ellátásban volt részük a túravezetés, a szálláshelyek és az étkezések tekintetében is.

A legfontosabb látnivalók, amelyeket megnéztek a diákok: Kölcsey – Kende kastély, Református templom Gyügye, gótikus templom Nagyszekeres, Túristvándi vízimalom, a Túr bukógátja, Szatmárcseke csónakfejfás temető ( Kölcsey Ferenc síremléke), Petőfi fa, szárazmalom Tarpa, tarpai Nagyhegy, mosolygó szentek temploma Csaroda, református templom Tákos ( mezítlábas Notre Dame), lónyai református templom, Lónyay – kastély, Pácin várkastély, Bodrogközi Múzeumporta, Kisvárda vár.

Csodálatos élményekkel gazdagodva tért mindenki haza, azzal az elhatározással, hogy a következő nyáron új tájak meghódítására ismét nyeregbe száll.

 

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Archívum