Telefon: 94/594144 | Email: somogyi@kormend.hu

Beiratkozás a 2020/21. tanév első osztályára


Tisztelt Szülők!

Beiratkozás az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola Somogyi Béla Tagiskolájának első évfolyamára a 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata értelmében a 2020/2021-es tanévre digitális formában történik.

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola Somogyi Béla Tagiskolájának első évfolyamára 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztatás a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg.

A körzetes iskolák listáját a https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index oldalon vagy a Szombathelyi Tankerületi Központ honlapján a https://kk.gov.hu/altalanos-iskolai-felveteli-korzethatarok-a-2020-2021-tanevben

A 2020. évben tankötelessé váló gyermekek általános iskolai beiratkozásának időpontja:
2020. április 28. – 2020. május 15.

Önök telefonon vagy e-mailben (somogyi@kormend.hu) jelezhetik beíratási szándékukat részünkre. Ebben az esetben kérem adja meg gyermeke adatait. (gyermek neve, születési ideje, anyja neve, gyermek lakcíme, szülő telefonszáma).

Telefonos egyeztetésre lehetőségük nyílik munkanapokon:
2020. április 6-tól
hétfő, szerda és pénteki napokon: 8.00 – 12. 00 óráig
kedd és csütörtöki napokon: 12.00 – 15.30-óráig.

Telefonszámunk:
06/30/309-88-54 Fazekasné Mittli Piroska
06/30/310-42-80 Simon István
06/30/848-22-82 Tóth Erzsébet

E-mail: somogyi@kormend.hu

Az első évfolyamra történő beíratásra be kell küldeni 

 • a gyermek nevére kiállított személyi azonosító
 • a gyermek nevére kiállított, a lakcímet igazoló hatósági igazolványt,
 • ha rendelkezésre áll, akkor a sajátos nevelési igényű gyermek esetén a szakértői bizottság szakvéleményét.

Kérjük továbbá eljuttatni intézményünkbe 

 •  az iskolába lépéshez szükséges jelentkezési lapot (abban az esetben, ha gyermeke nem a Somogyi Tagiskola körzetéhez tartozik),
 •  a törvényes képviseletről szóló nyilatkozatot,
 • az életvitelszerű tartózkodásról, valamint az
 • hit- és erkölcstan illetve az etika tantárgy választásáról szóló nyilatkozatot,
 • idegen nyelv választásáról (német vagy angol) szóló nyilatkozatot,
 • étkezési igényeket
 • nyilatkozat fényképfelvételről
 • napközis ellátás igénylését

A kért dokumentumokat fénykép formájában vagy szkennelve  küldhetik el. 

A beiratkozáshoz szükséges valamennyi dokumentum  elektronikusan elérhető letölthető
vagy átvehetik munkanapokon 8-12 óráig az iskola  portáján.

Letölthető dokumentumok:

-Jelentkezési lap

Nyilatkozat gyermek törvényes képviseletéről

Nyilatkozat életvitelszerű ottlakásról

Nyilatkozat hit és erkölcstan oktatásról

Nyilatkozat nyelvválasztásról

Nyilatkozat étkezés igénylése

Nyilatkozat fénykép és videón való szereplésről

Nyilatkozat napközis igényről

A beiratkozás módjai:

 1. Amennyiben Ön a Somogyi tagiskola körzetében lakik, akkor csak beiratkozási szándékát kell megerősítenie a fent jelölt elérhetőségeken: telefonon, e-mailben. A szükséges iratok és dokumentumok kitöltése, iskolába  való visszajuttatása folyamatosan történik meg, egyeztetve Önökkel. Az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.
 2. Amennyiben Ön nem a Somogyi tagiskola körzetében lakik, úgy
  1. Telefonon vagy e-mailben történő egyeztetés után, a kitöltött és visszajuttatott dokumentumok alapján az iskola beírja gyermekét. Az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.
  2. Online felületen a szülő indítja el a beiratkozás folyamatát, ahol fel kell tölteni a szükséges iratok másolatát. Erre 2020. április 28-tól lesz lehetősége. Az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.
  3. Személyes ügyintézést kér a szülő, melyre április 28-a után van lehetősége. A gyermek azonosítóit (személyigazolvány, lakcímkártya, Taj-kártya, ha van szakértői vélemény) be kell mutatni.

Amennyiben a szülőnek van hozzáférése a Kréta rendszerhez, mert a gyermek nagyobb testvére már az iskola tanulója, úgy a szülő rendelkezik belépési azonosítóval. Ez esetben belépve a KRÉTA rendszerbe, kiválasztja a felső menüsorból az e-Ügyintézés lehetőségét, és ott végezheti el az elektronikus adatbevitelt.

Amennyiben a szülő olyan iskolába kívánja beíratni a gyermekét, amelyik iskolának KRÉTA rendszeréhez nincs belépési jogosultsága, akkor a https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldalon keresztül (regisztráció után) az „Ügyintézés indítása” felületen válassza a „Beiratkozás általános iskolába” menüpontot. A felületre belépve megadhatja a szükséges adatokat, és kiválaszthatja egy listából az általános iskolát, ahová beíratni kívánja gyermekét.

A tankerület szülőknek szóló levelét itt érheti el.

Amennyiben kérdésük van, kérem, feltétlenül keressenek bennünket a fent megadott elérhetőségeken.

Kérem, figyeljék folyamatosan honlapunkat, melyen rendszeresen tájékoztatjuk Önöket!

Jelentkezésüket várva, tisztelettel:

Iskolavezetés

 

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Archívum